LOVE . LOVE . LOVE

20110814

5 AYAT PEREMPUAN ADA UDANG DISEBALIK MEE


FINE

ayat nie kerap digunakan perempuan untuk menghentikan pergaduhan dan bila dia rasa dia betul.
dan ayat nie jugak akan digunakan perempuan bila dia dah penat nak membebel panjang2 kat si lelaki yg tak nak mendengar kata langsung. tak pon dia dah betol2 sakit hati dengan lelaki tu.
bila si perempuan dah keluarkan ayat "FINE..." nie , jangan cube nak kata ape-ape.
biasanya perempuan memang betol2 tengah HOT a.k.a marah time nie.


LIMA MINIT
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

TAKDE APA-APA
Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH! (dengan kening terangkat)
Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.

MENGELUH YANG KUAT
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu.


perempuan nie suka berbunga-bunga dan kebanyakan perempuan lebih bersifat tersirat daripada tersurat.
berbanding dengan lelaki yang suka menggunakan bahasa 'tersurat' mereka.
kadang2 apa yg lelaki cakap tu betul tapi disebabkan terlalu direct menyebabkan perempuan nie terasa hati.
sensitif punye pasal. tapi perempuan diam je.
lebih suka memendam daripada meluahkan.

6 orang comel:

Bonda said...

terbaikkk!!!(boboiboy) n so true3(upin&ipin)..please write more dear cos i fall in love with ur blog...hahaha ^^,

~aien~ said...

haha..really?? thanks bonda syg :)
hurmm..nak kena cari idea lagik nih..
^________^

MIAMIAMIA :) said...

wahwahwah.. ain dah pandai berbahasa lah sekarang.. tahniahh kiri kanan saya ucapkan :) hahaah

~aien~ said...

aish..janganla begitu cik mia..
sikit2 je nie..
dulu nak masok klas sastera x dpt..haha..
anyway, tengs kiri kanan depan blakang dari saya kpd awok. ^ ^

Bonda said...

seronok pulak tgk korg yg ada blog2 ni..yeah ain, teruskan penulisan anda dgn ayat2 yg sarcatic..i likkeeee...bkpe la xde butang like kat sini...

~aien~ said...

bonda x nak ade blog kah? heehe..

huhu..insyaallah.
harap2 dtgla seru nak mnulis blog sekerap yg boleh.
dgn idea yg mencurah2 ke ladang gandum.hahaha..
aik..kan ade butang like tu.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...